cursussen

Neuswerk is geschikt voor alle honden; van pup tot senior. Iedere hond kan leren speuren!

Neuswerk

In de dagelijkse omgang met onze honden bepalen wij heel veel voor ze. Wanneer ze gaan wandelen, wanneer ze eten krijgen, wanneer het tijd is om te spelen, wanneer ze alleen moeten zijn, en wanneer het tijd is om te slapen.

Het allerleukste aan neuswerk met de hond is dan ook dat de rollen een keer omgedraaid worden. Wij ruiken niet wat de hond allemaal ruikt, in het neuswerk moeten we dan ook onze hond gaan leren volgen.

Ervaring

Sem, een bordercollie/Friese stabij kruising, heeft diverse gedragsproblemen waardoor hij tijdens de wandelingen vooral bezig was met het scannen van de omgeving in plaats van deze met zijn neus te onderzoeken. De wandelingen leverde hem hierdoor meer spanning dan ontspanning op.

Door veel neuswerk met Sem te doen heeft hij zijn neus weer leren gebruiken en is hij niet langer gestrest om zich heen aan het kijken. De wandelingen staan weer in het teken van onderzoeken en ontdekken waardoor hij ontspannen en voldaan thuiskomt.

Praktijkspeuren

Samen met je hond een vermist persoon vinden in het bos door de hond het geurspoor te laten volgen. De lessen vinden plaats in de bossen rondom Veenendaal.

Detectie

Je hond leren om te zoeken naar een specifieke geur, bijvoorbeeld spullen die naar u ruiken, geld en verschillende kruiden. Alles wat geur heeft kan de hond leren zoeken in verschillende omgevingen. De lessen vinden plaats bij u thuis.