Ervaringen

Lees de persoonlijke ervaringen van baasjes die een cursus hebben gevolgd bij K9 Coaching

We hebben Elske leren kennen als een rustige, begripvolle, eerlijke en vooral motiverende coach. We zijn erg tevreden over haar benadering en zeker ook de resultaten die we met ons mega onzekere hondje hebben bereikt. We hebben door Elske de taal van ons hondje Pip leren spreken. We begrijpen nu veel beter wat er in haar zorgelijke koppie omgaat en daar hebben we op in leren spelen. Elske leerde Pip goed kennen en bleef ons uitleggen dat het ontstaan van ‘zorgen’ en verontrusting bij Pip voor een groot deel In haar karakter zit. Ons doel werd niet per se het voorkomen van deze verontrusting, maar Pip begeleiden in het omgaan ermee. We leerden dat het vooral gaat om hoe snel Pip de spanning weer kwijt raakt. Wij voelen ons rustiger en zekerder door de lessen en daardoor blijft het vertrouwen van Pip in ons groeien. En ook andersom! Elske is rustig en motiverend. Er is altijd geduld en ruimte voor onze vragen (en we hadden er zoveel dat we lijstjes bijhielden…) Daarnaast haar begrip voor het gevoel van schaamte en falen als we met ons hondje in gezelschap waren. Maar zeer zeker ook haar motiverende woorden om die gevoelens om te buigen naar vertrouwen in Pip en onszelf. Lessen bij Elske zijn professionele begeleiding in een jasje van respect en geduld voor hond en baas!
Miranda en Arjan
baasjes van Markiesje Pip
Onze hond liet gedrag zien welke wij niet wenselijk vonden. Ook hadden wij niet de tools in huis om dit goed te begeleiden. Wij waren op zoek naar iemand die ons hierbij kon helpen. Omdat Tess beter even niet in een groep met andere honden kon trainen en omdat Elske altijd het belang van de hond voorop zet, was voor ons de keuze snel gemaakt om privé lessen bij Elske te volgen. Elske kende Tess al van de lessen in IJsselstein, zij liet hierin al weten dat Tess een pittige hond is die met de juiste begeleiding helemaal geen problemen voor anderen hoefde te veroorzaken. Zolang wij als baasjes haar maar goed zouden sturen. We leerden veel meer signalen herkennen die Tess aan ons en aan andere honden gaf. Ook begrijpen wij steeds beter dat er veel omgevingsfactoren meespelen in het leerproces van Tess. Ze kan te moe zijn, te overprikkeld of het weer is te warm om iets te kunnen (aan)leren. Wat wij heel prettig vinden aan de manier van Elske is dat ze voornamelijk denkt vanuit de hond en hoe deze zich in de meest prettige omgeving kan ontwikkelen. Eigenlijk laat ze ons baasjes steeds reflecteren op hoe zal dit voor de hond zijn, waarom reageert de hond zo en wat denkt de hond dat jij nu bedoelt. Hierdoor ben je niet alleen commando’s aan het aanleren, maar juist veel meer de langdurige samenwerking tussen de hond en jezelf aan het verbeteren. Elske werkt met kleine groepen, zodat er veel aandacht voor de individuele hond is en hierdoor ook minder prikkels. Tevens geeft Elske zoveel achtergrondinformatie over de hond dat het heel duidelijk is dat ze er echt verstand van heeft en zichzelf aan jaren aan het ontwikkelen is om het leerproces van de hond zo goed mogelijk te begrijpen.
Martine
baasje van Duitse herder Tess
Ik vond de individuele lessen super leuk: Elske is heel enthousiast over honden en hun baasjes en enthousiasmerend in haar lessen. Ze heeft me geholpen om nog meer connectie met mijn doedeltje op te bouwen: komen als ik hem roep, ook als er andere honden in de buurt zijn, en uit de modder blijven. Dat laatste is nog werk in uitvoering. Ze observeert uitstekend en beschrijft dan wat ze ziet. Dat helpt mij om mijn hond nog beter te begrijpen. Ze benoemt niet alleen wat beter kan, maar ook wat er al goed gaat. Elske plaatst gedrag bovendien steeds in het perspectief van de leeftijd van de hond. Dat ervaarde ik als bevestigend en geruststellend: hij hoeft nog niet alles te kunnen. Elske is een zeer ervaren, enthousiaste lerares bij wie zowel deskundigheid als liefde voor haar vak er vanaf spat. Ze komt met creatieve oplossingen. Het is super leuk!
Flora
baasje van labradoodle Faunus
Ik heb erg genoten van mijn samenwerking met Elske. Omdat ze zeer betrokken is heeft ze mij en mijn hond goed leren kennen, waardoor haar advies goed past bij mijn situatie. Het is duidelijk dat Elske enorm veel kennis heeft. Ze staat altijd paraat met passend advies, en weet verschillende technieken uit te leggen in begrijpbare vorm. Ze heeft veel geduld, een goede dosis humor en een passie voor haar werk. Na de les vertrek ik altijd met zelfvertrouwen in mezelf en mijn vierpotige vriend.
Sophie
baasje van Mila