In elke relatie loopt men wel eens tegen problemen aan door miscommunicatie of onbegrip.

Privé training

Om het gedrag van de hond te kunnen begrijpen en veranderen kijken we naar de emotie achter het gedrag. Door de emotie als uitgangspunt te nemen, ben je niet bezig met symptoom bestrijding maar gaat de hond zich ook echt beter voelen. Met beter gedrag als gevolg.

Puppy privé training

In de puppyfase leg je het fundament voor de rest van het leven van je pup. Het is een belangrijke fase om je hond goed te begeleiden tot het uitgroeien naar een stabiele volwassen hond. Met een puppy privé training kan ik je helpen om dit fundament te leggen. Omdat alle aandacht voor jou en je pup is, kunnen we de oefeningen afstemmen op wat jij en je pup in de eerste fase nodig hebben.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn;

  • Zindelijkheid
  • Omgaan met bijtgedrag
  • Socialisatie
  • Lopen aan de lijn
  • Omgaan met afleiding

Tarief: 5 privélessen op locatie of aan huis (60 minuten) voor €175,-
Kilometerprijs: € 0,25 per kilometer vanaf postcode 3901SP (vanaf 10km)

Basiscursus privé training

Heb je al een puppycursus gedaan maar wil je meer? Heb je een herplaatser waarmee je aan de slag wil? Een buitenlandse hond die je graag wil helpen met een goede start? Of wil je gewoon leuk samen met je hond bezig zijn? Dan is de basiscursus in privélessen een goede optie.

In de basiscursus werken we aan goede gewoontes van je hond. Door je hond goede gewoontes aan te leren heb je minimale commando’s nodig en kan je je hond binnen de gestelde grenzen een heleboel vrijheid geven. Onderwerpen die onder andere aan bod komen in de basiscursus zijn:

  • Lopen aan de lijn zonder trekken
  • Omgaan met afleiding (bijv. rustig passeren van andere honden)
  • Hier komen
  • Toestemming vragen
  • Ontspannen in situaties met veel afleiding

Tarief: 5 privélessen op locatie of aan huis (60 minuten) voor €175,-
Kilometerprijs: € 0,25 per kilometer vanaf postcode 3901SP (vanaf 10km).
Wil je aan één specifiek onderwerp werken met je hond? Dan is het ook mogelijk om een losse privéles van 60 minuten in te plannen voor €37,50.

Doordat K9 Coaching breed georiënteerd is, wordt er niet vastgehouden aan één specifieke methode. We kijken naar de unieke combinatie die elke hond en baas vormt. We gaan dan op zoek naar een oplossing op maat.


Veelgestelde vragen

Mijn hond kan niet alleen thuis zijn, zou een tweede hond kunnen helpen bij de scheidingsangst?

Dit zou kunnen, sommige honden halen steun uit de aanwezigheid van een andere hond. Helaas is het risico dat de tweede hond het gedrag van de hond met scheidingsangst over neemt heel groot. Het is beter om uw hond er op te leren vertrouwen dat u weer terug komt, K9 Coaching helpt u hier natuurlijk graag bij.

Mijn reu valt uit naar andere honden, helpt het als ik hem laat castreren?

Als uw reu uitvalt naar andere honden is het belangrijk om te achterhalen welke emotie hem er toe aanzet. Als dit angst of onzekerheid is kan het uitval gedrag zelfs versterken na castratie. Castratie is dus niet direct een oplossing.

Mijn hond is bang voor onweer, moet ik hem negeren als hij bang is?

Nee, steun je hond als hij bang is. Door je hond te steunen laat je hem weten dat hij op u kan terugvallen. Het vertrouwen wat de hond in u heeft zal hierdoor groeien. Door de hond te steunen vergroot u de angst niet.

Mijn hond gromt als hij op de bank ligt en ik hem wil aaien, is dit dominant gedrag?

Nee, dit is geen dominant gedrag. Grommen is voor honden een manier van communicatie, een hond die gromt praat eigenlijk tegen u. In deze situatie zou uw hond met grommen verschillende dingen kunnen zeggen. Bijvoorbeeld ik vind dit eng, laat me met rust, ik heb pijn. Om precies te weten wat uw hond bedoelt zal u naar zijn lichaamstaal moeten kijken.

Wist u dat de dominantietheorie achterhaald is? Lees meer hierover in dit artikel.